歡迎光臨

Agoda.com 特價酒店訂房連結:
泰國日本台灣韓國馬來西亞新加坡馬爾代夫香港

Booking.com 特價酒店訂房連結:
泰國日本台灣韓國馬來西亞新加坡馬爾代夫香港
HotelClub 酒店預訂

返回列表 發帖

推介!! 深圳購書中心!!

科學館站: 深圳購書中心 書量同大劇院差不多(感覺上),
環境舒服 ,似三聯, 無其他書城咁老土... 唔好離遠已經聞到陣陣尿味...

值得推介

愛書之人, 不仿一到此地!!

原帖由 haushome 於 2008-7-9 11:44 PM 發表
科學館站: 深圳購書中心 書量同大劇院差不多(感覺上),
環境舒服 ,似三聯, 無其他書城咁老土... 唔好離遠已經聞到陣陣尿味...

值得推介

愛書之人, 不仿一到此地!!

你終於搵到依度啦, 搵唔搵到你要嘅電腦書?

已經去了第三次了!! 買到電腦書呀!!昨天某d程式上遇到難題, 左一本, 右一本睇下有無解決方法~
雖然未至於完全解決哂, 都已經好有啟發性了~

遲d先再入貨吧~

近日比較忙 , 有機會花上好幾小時, 慢慢瀏覽一下其他文字小說先~

期待中...

我都係一直去依間,個感覺好舒服!
好過去大劇院站果間,之前我都去過少年宮果間,大就大,但就因為太大搵唔到書

大劇院果間... 又舊, dirty, 又一陣味... 想起都不怕怕...
少年宮果間未去過呀. 不過呢間感覺最好... 睇都睇得舒服d ma...
有少少位你坐下~

之前去開南山書城... 依家轉移陣地了....

電腦書量方面同南山感覺上不分上下... 南山書城最大問題係電腦書某個位置開始好大陣尿味...
點搵書呀...

我都鐘意去里間!
又大又舒服!影音,同樂譜既野都多!
購書中心就 就腳,同附近多地方開飯!

我一直覺得深圳購書中心的書比較大眾化, 及很多社會科學的書, 適合我看. 深圳書城的書太冷門太專門, 不適合我看.

有無邊位留意到佢地有得入會呢???

唔知hk人可以做會員嗎??

深圳購書中心早幾個月前買滿 100 + 5元可以做會員

香港人都可以做架
珍愛生命 永不放棄
I Love Life

原帖由 口廿田 於 2008-7-11 02:23 PM 發表
深圳購書中心早幾個月前買滿 100 + 5元可以做會員

香港人都可以做架

Next time less 3%

咁下次上去問問先, 平得少少得少少啦~

前幾日上到去見到渡邊淳一有新書... 都無時間睇下係咩內容...

集中火力搵返程式o既book

今日去左, 真的很舒服, 是mega 商務書局咁大, staff 好helpful , 有pc 可check 書, 但我唔識入簡體字, 個staff 幫入... 好快found 到本書..
有不少英文書,

但國外旅遊書很少, 我只found 到2 本 關於 墨西哥的......
Play Hard, work hard

Really!?   
我今日都去左wor!!  我大約兩點去到留到三點三左右啦~
我都係睇返電腦程式, 重有睇左陣文學o既書吧~

有可能我到曾經擦身而過哩!!

我買左兩本, 一本小說, 一1本電腦書~

Ha ha..  
I was leave there by 1:00pm, so we are missed....

我買了 1 本 mexico 旅遊guide, rmb70... (幾貴下)....
及, 2 本關於中醫保健的書, 一本excel bible.. 只 rmb48 香港要一百多.... 還有一本紅樓夢...
其實買時開心 , 買後擔心沒時間看呢.....
Play Hard, work hard

紅樓夢~ 我一早就有了繁體版, 我都見到有分析佢詩詞o既書, 本來都想買本返來細味下...

可惜... 又程式, 又設計, 又畫插圖...大把野做....
唉... 同你果句一樣:
"買時開心 , 買後擔心沒時間看呢..... "

嘩... 依家都好少有人, 會睇下呢d古典文學吧~ 大家都算是同道中人吧!!

有機會在深圳購書中心見到我, 不妨同我say個hello啦!!!

我上到深圳購書中心時個造型好易認~